Cheesecake tarifi





    CHEESECAKE
Alt Hamuru İçin malzemeler
1 buçuk su bardağı un (eğer yumurtan büyük ise 2 su bardağı)
125 gr margarin
1 yumurta
yarım paket kabartma tozu


Yapılışı:
bütün malzameler karıştırılıp tart hamuru elde et.Hamurun kıvamı elmalı pasta gibi oluyor.kelepçeli yuvarlak kalıbı yağla.hamuru kalıbın tabanına yerleştir 2 parmak kadar kenarlarına çıksın.kabarmaması için çatalla delikler aç.


İçi için:
eritilmiş ve soğumuş 125 gr margarin
2 çay bardağı toz şeker
3 yumurta sarısı
1 çay bardağı vanilyalı puding tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı limon suyu
500 gr sütaş süzme yoğurt
ayrıca 3 yumurtanın akı

yapılışı:
evvela yumurta akları bir fiske tuz ile bembeyaz oluncaya kadar çırpılır.Akları çırpmada 2 püf var.Çevirince akmayacak kıvama gelecek.Buzlukta 15-20 dakika bekletilecek. kalan bütün malzemeler mikserle çırpılır.Buzdolabında beklemiş aklar ile beraber karıştırılır ve yaptığımız tart hamurunun üzerine dökülür.160 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Üzeri kızarınca fırın kabının üzeri aliminyum folyo ile kapatılır ve fırın 180 dereceye çıkarılır.Piştiğini nasıl anlarız?üzeri çok yumuşak bir sünger gibi olacak.kek bıngıl bıngıl :) edecek.daha fazla pişmeyecek yani.toplamda 1 saat kadar pişiyor.Tabi fırından fırına değişebilir.


jölesi için:
3 limonun suyu ve rendelenmiş haldeki kabuğu
2 tatlı kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
yarım çay bardağı sıcak su


yapılışı:
bütün malzemeleri bir tencereye koy.orta ateşte kaynayıncaya kadar pişir.ilk başta koyu gibi gözüküyor ama sonradan şeffaflaşıyor.jöleyi de pişen kekin üzerine döküyoruz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar